Over ons

Professionals in farma

Nafinco ontwikkelde zich in tien jaar van bevlogen inkoopcollectief tot dé full-service partner voor zelfstandig apotheken. Continu zetten wij stappen, introduceren wij nieuwe diensten en gaan partnerships aan om ‘onze’ apotheken een zekere toekomst te bieden.

De apotheker in z’n kracht

De markt verandert in rap tempo. In het krachtenveld van producenten, zorgverzekeraars, zorgverleners, grote apotheekketens en internetaanbieders moet u als zelfstandige apotheker stevig in de schoenen staan om overeind te blijven. Wilt u - ook in de toekomst - de beste zorg op maat kunnen leveren, dan vraagt dat om een bundeling van krachten en een doordachte bedrijfsvoering.

Focus op waar het om gaat

Nafinco zit in de haarvaten van de farmacie. De zorgmarkt en de farmaceutische industrie hebben voor ons geen geheimen en ons netwerk is breed en sterk. Met collectieve inkoop en contractering, kennisdeling, en slimme tools voor een toekomstgerichte bedrijfsvoering ondersteunen wij inmiddels al zo’n 180 zelfstandige apotheken. Zodat zij kunnen focussen op waar het eigenlijk om gaat: de beste zorg- en dienstverlening aan patiënten en goede afstemming met lokale zorgpartners.

Nafinco geeft groeiambitie gestalte met partner Freshstream

Nafinco heeft in Freshstream een partner gevonden die het bedrijf gaat helpen de groeiambities te realiseren. Naast kapitaal brengt Freshstream kennis en een internationaal netwerk mee en wordt het mede-aandeelhouder in Nafinco.

Algemeen Directeur

Dirk-Jan van Baars

Voorheen directeur commercie en inkoop bij een farmaceutische groothandel. Sinds 2018 bij Nafinco verantwoordelijk voor beleid, commercie en inkoop.

‘Een optimaal rendement gekoppeld aan betrouwbare logistiek: dat is iets waar apotheken bij gebaat zijn. Wij kunnen dat door middel van ons netwerk van groothandels en leveranciers aanbieden en monitoren. Voor mij blijft het mooi om te zien dat wij met onze kennis van de markt écht een bijdrage kunnen leveren aan de zelfstandige openbare farmacie.’

Financieel Directeur

Gert van Brummelen

Samen met Rijk Jurg richtte Gert Nafinco op. Nu is hij financieel directeur met focus op financiën en juridische zaken.

‘Ik hou van het apothekersvak, maar ook van cijfers en innoveren. Wat mij als apotheker bezighield, was dat de facturen van een groothandel bijna niet te controleren zijn, tenzij je er een dagtaak van maakt. Met Rijk Jurg samen heb ik in 2011 Nafinco opgericht, juist om een model te ontwikkelen waarmee die controle automatisch gaat. Dat Nafinco-model helpt inmiddels vele apothekers en dat is geweldig om te zien.’

Operationeel Directeur

Sjoerd Rijpkema

Ruime ervaring in het bouwen van commerciële proposities, onder meer bij een inkoopcoöperatie en een logistiek dienstverlener in de gezondheidszorg. Bij Nafinco verantwoordelijk voor de organisatie, organisatieontwikkeling en strategie.

‘Vanuit mijn passie voor dienstverlening, vind ik het elke keer weer een mooie uitdaging om klanten op de best mogelijke manier te ondersteunen in hun behoeften. Daarbij werk ik nauw samen met een team van enthousiaste professionals, die net als ik graag toekomstbestendig en vernieuwend te werk gaan. Dat geeft energie!’

Commercie

Frans Snel

Uw eerste aanspreekpunt binnen Nafinco. Bij Frans kunt u terecht voor al uw inkoop-gerelateerde vragen.

‘Ik zorg ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van relevante ontwikkelingen in de markt en de diverse regio’s. Gebaseerd op deze ontwikkelingen geef ik advies op maat. Daarmee vorm ik de ‘brug’ in de samenwerking tussen leverancier, apotheek en Nafinco. Altijd met het oog op een zo optimaal mogelijke inkoop en bedrijfsvoering van de klant!’

Commercie

Peggy van der Aa

Peggy is met veel enthousiasme verantwoordelijk voor het relatiebeheer van onze klanten. U kunt bij haar terecht voor al uw inkoop-gerelateerde vragen.

Vanuit mijn rol help ik klanten te ontzorgen in hun bedrijfsvoering en toekomstperspectief. Samen kijken wij structureel hoe wij het beste kunnen halen uit de kansen die er zijn om het rendement en de apotheekpositie te versterken. Klanttevredenheid staat voorop. Enthousiaste klanten delen immers hun tevredenheid en dat maakt ze de ambassadeurs voor ons bedrijf. Bent u nog geen klant en heeft u interesse, neemt u gerust contact op. Het zal u verbazen wat mogelijk is!

Manager Advies & Beheer

Ifa Martinot

Accountant van beroep, meer dan 12 jaar met enthousiasme werkzaam in de farmacie, en sinds 1 januari 2020 betrokken bij Nafinco Advies & Beheer, onder meer met het ondersteunen en begeleiden van overnametransacties.

‘Ik vind het erg mooi om betrokken te zijn bij een bijzondere gebeurtenis als een apotheekovername. In zo’n traject kan ik echt een verschil maken. Door verkopers, kopers en financiers bij elkaar te brengen, draag ik bij aan de droom van een ondernemende apotheker: het kopen van een eigen apotheek.’

Business Analist

Ab El Boustani

Sinds februari 2019 is Ab als business analist betrokken bij Nafinco.

‘Ik houd mij bezig met de BI van Nafinco; de Business Intelligence. Dit heeft betrekking op de dataverwerking en rapportages, ten bate van Nafinco, en van groothandels, leveranciers en klanten. Als apotheker weet ik zelf hoe enorm waardevol het is om ondersteuning te krijgen bij deze zaken die niet je ‘core business’ zijn.’

Commercie

Martine van Hoff

Ik ben in juni gestart bij Nafinco, waar ik verantwoordelijk ben voor de commerciële afdeling. Ik heb ruim 13 jaar ervaring in diverse commerciële en leidinggevende rollen binnen een grote HR-dienstverlener.

Een mooie match vond ik met Nafinco, bleek in de gesprekken die ik voerde. De complexiteit in de branche en de uitdagingen voor de zelfstandige apotheken richting de toekomst vind ik bovendien erg interessant. Ik geloof erin dat Nafinco de zelfstandige apotheek kan ondersteunen om die uitdagingen nu en in de toekomst aan te gaan en daar draag ik graag aan bij. Ik zie er naar uit u te ontmoeten!

Directie Assistent

Evelien Bloemen

Mijn naam is Evelien Bloemen, sinds mei werkzaam bij Nafinco als directie assistent.

De afgelopen jaren heb ik bij verschillende bedrijven in deze rol gewerkt. Daarbij is het voor mij altijd belangrijk geweest om te werken binnen een enthousiast en dynamisch team. Dat spreekt mij bij Nafinco bijzonder aan. Ik ben dan ook erg blij dat ik onderdeel mag zijn van dit bedrijf en verwacht dat ik een verbindende en ondersteunde rol kan spelen binnen het team en richting de apotheken.

David Boerman

Ik ben vanaf het allereerste begin betrokken bij Nafinco en ben sinds 2019 ook daadwerkelijk in dienstverband bij Nafinco.

Als Nafinco beschikken we over een enorme hoeveelheid inkoopdata. Ik vind het leuk om uit al deze data (nieuwe) inzichten te verkrijgen en deze vervolgens ook, zowel intern als extern, te delen zodat de eindgebruiker ook daadwerkelijk wijzer kan worden van deze data. Het MijnNafinco portaal is hiervan een mooi voorbeeld maar ook binnen de organisatie is het van groot belang dat we onze data begrijpen en de verkregen inzichten gebruiken om ons nog beter te kunnen onderscheiden in de markt en voor onze klanten de beste inkoopcondities kunnen bedingen bij groothandels en fabrikanten.